Hoe mogen we je helpen?

Welke hypotheekvormen zijn er?

De hypotheekvorm bepaalt hoe er op de hypotheek wordt afgelost. Wil je gelijkblijvende bruto maandlasten of een maandlast die steeds lager wordt? Of wil je liever helemaal niets aflossen als dat mogelijk is? Wellicht ben je benieuwd of je de bestaande spaarhypotheek mee kunt verhuizen?

Bij Koppe Hypotheken en Verzekeringen gaan we altijd op zoek naar een hypotheekvorm die het beste past bij jouw situatie. Wij kijken graag met je mee! 

Annuïteitenhypotheek

Je betaalt natuurlijk gewoon rente over de hypotheek die je hebt afgesloten. Daarnaast betaal je jaarlijks (of iedere maand) een heel klein bedrag extra als aflossing. 
Bij een annuïteit blijft de optelsom van die rente plus die aflossing gelijk. Je weet dus precies waar je aan toe bent. (mits uiteraard de hypotheekrente niet wijzigt).

Ieder jaar betaal je dus een klein beetje van de hypotheekschuld terug. Daardoor daalt ieder jaar ook het bedrag dat je aan rente verschuldigd bent. En dat geeft dan weer ruimte om ieder jaar iets meer af te lossen. 

Daarbij komt dat de rente aftrekbaar is. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting: de 'belastingteruggave'.
Overigens zul je merken, dat die in de loop der jaren wel heel langzamerhand steeds kleiner wordt.  

 

Lineaire hypotheek

Ook bij de lineaire hypotheek betaal je gewoon rente over de uitstaande hypotheekschuld. En ook hier betaal je de lening in maximaal 30 jaren terug.

Maar bij de lineaire hypotheek is de aflossing in het begin beduidend hoger. Hier zijn het zelfs vaste bedragen. Dat maakt de lineaire hypotheek in de beginjaren ook beduidend duurder dan de annuïteit.Andere hypotheekvormen

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Bankspaarhypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Hybridehypotheek
  • Levenhypotheek
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie